Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
2 blaadjes gelatine
1,5 dl appelsap
2 el honing
1 dl karnemelk
1 dl slagroom
2 el poedersuiker
2 st. mintblaadjes
Bereiden
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Verwarm het appelsap en los de honing er al roerend in op.
- Schenk 0,5 deciliter warme appelsap in een maatbeker.
- Kook de rest van het sap ca. 5 minuten op half hoog vuur in tot het licht stroperig begint te worden.
- Knijp intussen de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in het warme sap in de maatbeker.
- Laat het mengsel iets afkoelen en roer dan de karnemelk erdoor.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en schep het karnemelkmengsel er luchtig door.
- Laat de mousse in de koelkast in ca. 1,5 uur opstijven.
- Laat de appelsaus afkoelen.
- Schep met een ijstang op 2 bordjes elk 3 bolletjes mousse en schenk de appelsaus erover.
- Garneer met een toefje mint.
Bron/inzender: